De waarde van weerstand (e-book)

Wouter Van Dooren, Eva Wolf
E-book
ISBN 978-94-6337-099-8
De waarde van weerstand (e-book) Wouter Van Dooren, Eva Wolf
E-book
ISBN 978-94-6337-099-8
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 31 okt. 2017

- +
OF
Korte inhoud

Details

De waarde van weerstand gaat over de besluitvorming rondom de Oosterweelverbinding. Ondanks talloze studies, meerdere verkiezingen en ontzettend veel creativiteit en burgerenergie, werd de Oosterweelknoop pas ontward na een beleidsproces van 20 jaar en meer dan een decennium aan conflict. Waarom escaleerde het conflict van een onenigheid in 2005 tot een schijnbaar eindeloze beleidsimpasse en hoe kunnen we begrijpen dat er nu een oplossing in zicht lijkt?

Tegelijk overstijgt dit boek Antwerpen. Want wat leert deze slepende impasse ons over de totstandkoming van beleid? In plaats van beleidsconflict te beslechten in achterkamers, weg van het publieke forum, stelt dit boek dat in de beleidsvorming de ruimte aan conflict moet worden gegeven. Oosterweel leert ons immers dat het wegdrukken van conflict niet werkt. Wanneer er daarentegen echte keuzes te maken zijn tussen verschillende beleidsvisies, nemen burgers een engagement op. En met dit engagement kan een overheid veel bereiken.

Over de auteurs

Over de auteurs

Eva Wolf is werkzaam binnen de onderzoeksgroep Management & Bestuur van de Universiteit Antwerpen. Haar doctoraat brengt de mechanismen van conflictescalatie rondom stedelijke megaprojecten in beeld via een case-study van de Oosterweelverbinding.


Wouter Van Dooren is professor bestuurskunde aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en lid van de onderzoeksgroep Management & Bestuur. Zijn onderzoek gaat onder meer over burgerparticipatie in de beleidsvorming.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Eva Wolf, Wouter Van Dooren
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-099-8
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum31 okt. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2019 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies