Ethische knopen

Hilde Vlaeminck, Kris Stas, Agnes Verbruggen
Paperback
ISBN 978-94-6337-136-0
Ethische knopen Hilde Vlaeminck, Kris Stas, Agnes Verbruggen
Paperback
ISBN 978-94-6337-136-0
€ 19,90
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Als sociaal werker moet je onvermijdelijk complexe beslissingen nemen. Het gaat om keuzes die niet enkel gestoeld zijn op theoretische inzichten, methodische ervaringen of de correcte toepassing van regels en codes. Je moet de beslissingen ook vanuit moreel oogpunt verdedigbaar vinden. Deze ethische knopen maken deel uit van de kern van je werk. Ze maken sociaal werk vol-‘waardig’.

Dit boek stelt je een ordenend raamwerk beschikbaar waarmee je aan de slag kunt bij het afwegen van de mogelijkheden die zich voordoen wanneer je voor een ethische knoop staat. Dat gefundeerd kader wordt geïllustreerd aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en casuïstiek.

In Ethische knopen leer je hoe je een vrije ruimte kunt installeren waarin je samen met je collega’s de knoop bespreekbaar maakt. Dat gedeelde afwegen zal je praktische wijsheid versterken en je toelaten passend te handelen. Het resultaat is een aanspreekbaar sociaal werk dat zich weloverwogen verhoudt tegenover de opdracht en de maatschappelijke uitdagingen van zijn tijd.

Over de auteurs

Over de auteurs


Kris Stas is maatschappelijk werkster en criminologe. Ze is als stafmedewerkster verbonden aan SAM (Steunpunt voor mens en samenleving) en docente aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen.


Agnes Verbruggen is maatschappelijk assistente, sociologe en juriste. Zij is als docent verbonden aan de Hogeschool Gent en werkt daarnaast als erkend bemiddelaar in sociale context.


Hilde Vlaeminck is maatschappelijk assistente en was als lector jarenlang verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent. In 2005 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Agnes Verbruggen, Hilde Vlaeminck, Kris Stas
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-136-0
Cover typePaperback
Formaat170 x 240
Aantal pagina's100
Geplande publicatiedatum24 okt. 2019
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2019 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies