Generatie groei Marie Loop
Paperback
ISBN 978-94-6337-240-4
€ 26,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 26 aug. 2020

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Hoe voed je een kind op in een samenleving waar individualisme het hoogste goed is en veranderingen op maatschappelijk en technologisch vlak elkaar razendsnel opvolgen? Met die vraag in het achterhoofd dook Marie Loop de intrigerende wereld van neurowetenschap, positieve psychologie en toekomstgerichte opvoedpraktijken in. Ze vertelt in heldere taal en met buitengewoon enthousiasme over de kennis die ze op haar zoektocht vergaarde.

Jeugdige capaciteiten zoals ondernemingszin, veerkracht, nieuwsgierigheid, flexibiliteit en eigenzinnigheid werden enkele generaties terug in de kiem gesmoord, maar zijn in de veeleisende wereld van vandaag broodnodig om het hoofd boven water te houden. Dat biedt ouders en opvoeders de kans om af te stappen van klassieke opvoedingspatronen en out of the box te denken. Hoe bouwt een kind zelfvertrouwen op? Wat doet stress met een leerling? Zijn we gemaakt om levenslang te leren? En hoe maakbaar is geluk?

In Future-proof opvoeden toont Marie Loop hoe en waarom we de vaardigheden van de jeugd ten volle moeten benutten. Ze doet dit aan de hand van de nieuwste ontdekkingen over de werking van ons brein, onderbouwde wetenschappelijke inzichten, een scherpe psychologische analyse en met een immer kritische blik. Dit inspirerende boek is dan ook een must-read voor iedereen die gelooft in de groeikansen van onze kinderen en daar via toekomstgericht opvoeden zijn steentje aan wil bijdragen.

Over de auteur

Over de auteur

Marie Loop werkt als stress- en burn-outcoach bij Better Minds at Work, en verloor daar en passant haar hart aan het schrijversvak. Ze studeerde psychopedagogiek aan de KU Leuven, maar maakte een ommetje langs de wereld van de mode en de binnenhuisarchitectuur, vóór ze tot haar eigen verrassing weer op pedagogisch terrein belandde. Marie is zelf moeder van vier kinderen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Marie Loop
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-240-4
Cover typePaperback
Formaat17 x 24
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum26 aug. 2020

 

Copyright © 2020 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies