Gezondheidseconomie voor niet-economen

Lieven Annemans
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-114-8
Gezondheidseconomie voor niet-economen Lieven Annemans
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-114-8
€ 34,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Het doel van dit boek is de lezer vertrouwd te maken met de principes en methodes van gezondheidseconomische evaluaties. Gezondheidseconomie gaat over het verstandig investeren in gezondheid en gezondheidszorg. Gezondheidseconomische evaluaties vormen een belangrijke tak in de gezondheidseconomie. Zij helpen om keuzes te maken en prioriteit te geven aan die investeringen (voor preventie, diagnostiek, genezing of zorg) die toelaten de grootste hoeveelheid gezondheid te winnen per geïnvesteerde eenheid van geld.

De resultaten van zulke evaluaties vindt men steeds vaker terug in wetenschappelijke tijdschriften, op congressen en in beleidsbeslissingen. Dit boek helpt iedereen die betrokken is bij gezondheid en gezondheidszorg om de methode van deze evaluaties te begrijpen en hun resultaten te interpreteren. In deze tweede editie, met talrijke recente voorbeelden, komt het verband tussen gezondheidseconomische evaluaties en ‘health technology assessment’ (HTA) aan bod en ligt de nadruk op de valkuilen en hoe daarmee om te gaan. Basiskennis van economie is niet vereist.

Over de auteur

Over de auteur

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent en heeft meer dan twintig jaar ervaring in internationaal gezondheidseconomisch onderzoek. Hij is erepresident van de Internationale Vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR) en staat internationaal bekend voor zijn onderhoudende lezingen en opleidingen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Lieven Annemans
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-114-8
Gewicht1g
Cover typePaperback met flappen
Formaat150 x 230
Aantal pagina's136
Geplande publicatiedatum15 mei 2018

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies