Het recht om mens te zijn Wies De Graeve
Paperback
ISBN 978-94-6337-152-0
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

2018 is een symbolisch jaar. Exact een eeuw geleden kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog, een conflict dat de immense gruwel toonde waartoe we als mens in staat zijn. Dertig jaar later, na alweer een wereldoorlog, werd door de nog maar net opgerichte Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen.

Op hun 70ste verjaardag zijn de mensenrechten op een keerpunt beland. Soms dreigt dat een punt te worden van terugkeer of achteruitgang. Maar Wies De Graeve toont dat het ook anders kan. In Het recht om mens te zijn zet hij ankerpunten uit die zonder meer een weg vooruit tonen.

Wies De Graeve houdt in dit boek een persoonlijk pleidooi voor mensenrechten. Hij gidst de lezer langs zeven concrete thema’s om te illustreren dat mensenrechten geen hol of theoretisch concept zijn. Wel zijn ze het geschikte morele kompas om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.

Over de auteur

Over de auteur

Wies De Graeve is directeur van de Vlaamse afdeling van Amnesty International, de grootste mensenrechtenorganisatie ter wereld. Als classicus van opleiding, activist van nature en vader van twee, combineert hij diepgewortelde morele uitgangspunten met volhardend engagement en met zorg voor de toekomst.


 

Details

Extra informatie

Auteur(s)Wies De Graeve
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-152-0
Cover typePaperback
Formaat140x215
Aantal pagina's148
Geplande publicatiedatum20 nov. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel
Inkijkexemplaar
Vorige pagina
Preview: Het recht om mens te zijn
Volgende pagina

 

Copyright © 2018 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies