Leading from the middle

Jesse Segers, Daan Sorgeloos, Koen Marichal
Paperback
ISBN 978-94-6337-080-6
Leading from the middle Jesse Segers, Daan Sorgeloos, Koen Marichal
Paperback
ISBN 978-94-6337-080-6
€ 30,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in ‘het midden’ van een organisatie. Omgevingscomplexiteit en vervlakking van de hiërarchie zorgen voor organisatorische paradoxen: focus op de korte termijn en visie op de lange termijn. Excellent uitvoeren van de strategische beslissingen maar ook ’strategisch’ meedenken. Initiatief nemen zonder middelen of hiërarchische bevoegdheid. Functionele expertise en openheid naar tal van andere disciplines. “Dit stond niet in mijn jobomschrijving”, verzuchten veel managers.

Dit boek wil het managementwerk weer werkbaar te maken. Het biedt een kader waarin de manager zich beter kan plaatsen, en geeft inzicht in de vaardigheden die cruciaal zijn om te excelleren als ‘manager in the middle’: ontwikkelen van een organisatievisie en er naar handelen, externe gerichtheid, politieke vaardigheden en persoonlijk en gedeeld leiderschap.

Verder bouwend op de laatste wetenschappelijke inzichten, toont dit boek hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen en deze persoonlijke transformatie kunt waarmaken. Daarbij belichten we ook de rol van de top om een krachtig middenveld in hun organisatie te ontwikkelen. Van dit samenspel hangt het succes van organisaties af.

Over de auteurs

Over de auteurs

Jesse Segers is vicedecaan onderwijs, co-directeur van The Future Leadership Initiative en academisch directeur van de Masterclass Leiderschap voor Middle Managers aan AMS.


Koen Marichal doceert en onderzoekt leiderschap aan AMS sinds eind 2010 en heeft meer dan 20 jaar HRM-ervaring in verschillende organisaties.


Daan Sorgeloos is adjunct professor en academisch directeur change management aan AMS en doceert organisational behavior en strategisch HRM aan de VUB.


Koen Vandenbempt is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en AMS. Hij is gepassioneerd door strategie, verandering en de veerkracht van organisaties en mensen in deze organisaties.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Daan Sorgeloos, Jesse Segers, Koen Marichal
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-080-6
Cover typePaperback
FormaatNee
Aantal pagina's160
Geplande publicatiedatum26 apr. 2021
Koop online bij: Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies