Nieuws

Volgens een bevraging van Acerta (bij 470 CEO’s) vrezen steeds meer bedrijfleiders dat werknemers uit zullen vallen met mentale gezondheidsklachten. (bron: Knack) Maar hoe kan je dit als leider voorkomen en hoe kan je ervoor zorgen dat je werknemers gelukkig blijven?

Lees meer

In De kleren van de leider bespreken Koen Marichal en Jesse Segers de ware betekenis van leiderschap, de rollen, verantwoordelijkheden en motivaties van de leider. Aan de hand van 19 inzichten en getuigenissen van leiders, inspireren ze tot actie voor meer leiderschap. In dit artikel bespreken ze een van die inzichten: het belang van goede verhalen. 

Lees meer

Op donderdag 15 juni organiseren HR Square en Antwerp Management School de Masterclass Leadership. Herminia Ibarra komt haar inzichten delen met als centraal thema 'Handel als een leider, denk als een leider’. Het startschot wordt gegeven door Koen Marichal en Jesse Segers, auteurs van De kleren van de leider

Lees meer

Moslims hebben hun eigen feestkalender. Ze baseren zich op de islamistische kalender, die andere feestdagen heeft dan de Belgische. Rachid Lamrabat licht toe waarom deze feestdagen, met gerichte marketing, de uitgelezen kans zijn om deze allochtone doelgroep te bereiken. 

Lees meer

La première édition de notre Guide Impôts est parue il y a 30 ans. À l'époque, la déclaration d'impôt comptait 215 codes. La nouvelle déclaration à l'impôt des personnes physiques compte cette année 885 codes, soit 75 de plus que l'année dernière. C'est un record absolu. En d'autres termes, la complexité de cette mission annuelle est toujours plus grande et une aide professionnelle est indispensable pour bon nombre de personnes. 

Lees meer

30 jaar geleden verscheen de eerste editie van de Belastinggids. De belastingaangifte telde toen 215 codes. De nieuwe aangifte in de personenbelasting telt dit jaar 885 codes, opnieuw 75 meer dan een jaar geleden. Dit is een absoluut record. De complexiteit van deze jaarlijks terugkerende opdracht wordt met andere woorden steeds groter en professionele hulp is voor velen onontbeerlijk. 

Lees meer

We doen er alles voor om het jonge volkje te doen slagen, niet? Steven C. Cornelis schreef de startersgids voor succesvol studeren. Lees hier waarom.

Lees meer

De genocide van de Tutsi in Rwanda analyseert alle aspecten van de volkenmoord die in 1994 in Rwanda plaatsvond, van de voorgeschiedenis tot de gevolgen die tot op vandaag zichtbaar zijn. Ontdek het boek tijdens de boekvoorstelling in Antwerpen op dinsdag 9 mei. 

Lees meer

Nele Lijnen illustreert in haar boek Win for life samen met bekende en minder bekende landgenoten hoe ons land er kan uitzien als we het basisinkomen invoeren. In het boek geeft ze een duidelijk en eenvoudig antwoord op vragen zoals "Wat is een basisinkomen en wat is het niet?", "Kunnen we dit betalen?" en "Wat zijn de voordelen?". In dit artikel licht ze alvast drie voordelen toe. 

Lees meer

Kan je als sporter vegetariër of veganist zijn? Als namelijk alle toppers blijven kiezen voor dierlijke producten, is het dan verstandig om als recreant over te schakelen naar een minder bekend voedingspatroon? Er zijn immers voedingsdeskundigen die waarschuwen voor een mogelijk tekort aan eiwitten voor wie vegetarisch of veganistisch eet. Lees hier het verhaal van ultraloper Scott Jurek.

Lees meer

1-10 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies