Nieuws

De 82ste Boekenbeurs loopt van 28/10 - 04/11 en 08/11 - 11/11, je kan ons terugvinden op de stand van Pelckmans uitgevers. Ontdek hier wat we allemaal in petto hebben!

Lees meer

'Naar gedeeld leiderschap' toont organisaties de weg vooruit van oud naar nieuw leidinggeven. Verschillende leidinggevenden doken in het boek en gaven hun ongezouten mening. 

Lees meer

Kleur buiten de huidige HR-lijnen en join the #ZigZagHR-Movement

Lesley Arens en Lisbeth Claus, twee vrouwen met een heel verschillende achtergrond en carrière, gingen samen een internationaal project aan: het schrijven van een HR-managementboek en het opzetten van een #ZigZagHR-Ecosysteem. Beide auteurs geloven dat de nieuwe context van het werk en de werker in de 21ste eeuw vereist dat we de traditionele HR-aanpak loslaten.

Met hun boek en #ZigZagHR-Beweging willen de auteurs bedrijven, organisaties én HR een spiegel voorhouden, met als kernboodschap dat de klassieke HR niet meer volstaat en dat er een extra dimensie nodig is om te evolueren naar een ‘progressief HR’.

Lesley Arens: “We moeten nieuwe manieren van denken en doen in HR verkennen; dat is de essentiële boodschap van #ZigZagHR, maar dan wel zonder bruggen op te blazen. Tactisch en strategisch #ZigZaggen en veranderen, vernieuwen en voor- uitgaan is de boodschap. Ook al is het kader vandaag nog vaag, we kunnen nu al uitzoeken welke HR onze doelstellingen het best dient in de nieuwe context.”

Een nieuw ecosysteem

De auteurs reiken in hun boek #ZigZagHR-Model aan waarin ze verschillende inzichten rond medewerkers, loopbanen, competenties en HR-operations helder uiteenzetten. Ze helpen de lezer de theorie ook in de praktijk te brengen aan de hand van online toolkits.

Lisbeth Claus: “De werkgever is niet langer alleen een baas, maar dient ook een partner te zijn in de talentontwikkeling van een team van medewerkers. Een succes- vol werker is immers niet langer een individu met diepgaande kennis, ervaring en vaardigheden, maar iemand die zijn/haar competenties in teamverband kan waarmaken in een wendbare omgeving.”

Met hun visie en model hopen de auteurs een (internationaal) #ZigZagHR- Ecosysteem op te zetten: een dynamische en heterogene community van pro- gressieve HR-professionals én niet-HR-professionals, die over de grenzen van het eigen bedrijf heen innovatieve oplossingen bedenken en uitwisselen.

Lesley Arens: “We denken dat HR ook een stukje ‘chutzpah’ nodig heeft: wat arro- gantie, lef en onbeschaamdheid om de boot te kantelen.”

Have the courage to follow us and show others how to follow. Have the grinta to stand up and join in, and together we can shape the future of HR.

29-06-2018

3x brainfood

Lezen voedt ons brein. Door te lezen over het brein begrijpen we beter hoe onze hersenen werken en waarom lezen goed voor ons is. Leer je brein beter kennen met deze drie boeken! 

Lees meer

Hoe kan je als woordvoerder of persverantwoordelijke het nieuws halen? Waarom geven woordvoerders wél graag commentaar en wat denken journalisten echt over PR-professionals? Ontdek het tijdens Geen commentaar, de inspiratieavond rond het gelijknamige boek van Sara Vercauteren, woordvoerster van MEDIALAAN. 

Lees meer

Magda Tops en Liesa Molenaers winnen een fantastisch boekenpakket en Yvonne Schouten wint de citytrip naar het betoverende Porto.

Proficiat! 

Lees meer

In Win for life legt Nele Lijnen uit wat het basisinkomen is, wat de voor- en nadelen en zijn en nog veel meer. In het boek laat ze ook bekende en minder bekende landgenoten aan het woord. Hier vertelt Sarah Van Liefferinge, het boegbeeld van de Belgische Piratenpartij, wat volgens haar de voordelen zijn voor onze maatschappij. 

Lees meer

Op korte tijd is autisme geëvolueerd van een grote onbekende tot de meest populaire diagnose ter wereld. Wat tegenwoordig allemaal autisme en autistisch wordt genoemd, staat mijlenver van hetgene waarvoor de term aanvankelijk bedoeld was.

Lees meer

Leerlingen motiveren is geen makkelijke klus. Naast het goed managen van de klas, geven heel wat leerkrachten het motiveren van leerlingen aan als één van hun meest voorkomende bekommernissen. 

Lees meer

Joris Piot en Marleen Heylen bieden in hun boek Eat love volunteer handvatten om goed met waardevolle vrijwilligers om te gaan. In een interview met Tertio geeft Joris Piot meer toelichting.

Lees meer

1-10 of 32

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2018 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies