Nieuws

Pelckmans uitgevers herschikt zijn merkenportefeuille bij de algemene boeken en legt focus op één sterk merk ‘Pelckmans uitgevers’.

Lees meer

Drie van onze boeken kunnen het 'BAM Marketing Book of the Year 2019' worden. Proficiat aan Jo Caudron met zijn boek De wereld is rond, aan Herman Toch en Ann Maes met het boek The Positive Sum Game en aan Ingrid Renders en Anne Cornut met Parentfriendly Marketing.

Lees meer

Ben jij als kind ooit naar een koffiebar geweest met jouw ouders? Of naar een festival? Of samen gaan backpacken? Wij niet. En we zeggen niet dat élk gezin dit vandaag doet, maar het zou kunnen. Er zijn zoveel meer keuzeopties over wat je als gezin samen kan of wil doen. Ouders hebben vandaag keuzestress: een marathon lopen, de laatste Netflix-reeks gezien hebben, én dagelijks een hypergezonde lunch voorschotelen aan de kinderen? #ikkanda! Natuurlijk #kandanie, maar het is wel een reële tijdsgeest waar veel jonge ouders tegenaan lopen.

Lees meer

Hoe voer je nu een goed gesprek? En waarom is dat belangrijk als manager? Je ontdek het in dit fragment uit Zebra management van Tim Claes.

Lees meer

Je hebt veel verschillende managementstijlen. Je hebt micromanagement en het volledig tegenovergestelde: het laisser-faire. Wat voor soort manager wil jij zijn? 

Lees meer

Zebra-management is het eerste boek in de Management Safari van Tim Claes. De Management Safari is een trilogie bestaande uit Zebra-management (voorjaar 2019), Giraffe-management (najaar 2019) en Flamingo-management, waarbij elk luik symbool staat voor een specifieke managementaanpak. Ze steunen daarbij wel alle drie op dezelfde fundamenten: mensen – strategie – uitvoering.

Lees meer

Maison Slash is naast een onlineplatform met meer dan 50.000 unieke lezers per maand ook het eerste parentfriendly marketing & creative agency van de lage landen. Het werd opgericht door Ingrid Renders die een uitgebreide carrière in de media heeft doorlopen (o.a. bij Ketnet en BRUZZ) en mamavanvijf-blogger Anne Cornut die de influencerwereld als geen ander kent.

Lees meer

Brussel, 1 februari 2019. Het boek Etnomarketing van Rachid Lamrabat, uitgegeven door Pelckmans Pro, is door de leden van BAM en de marketing community samen uitgeroepen tot BAM Marketing Book of the Year 2018. Het boek behaalde 31% van de meer dan 2200 uitgebrachte stemmen.

Lees meer

'Naar gedeeld leiderschap' toont organisaties de weg vooruit van oud naar nieuw leidinggeven. Verschillende leidinggevenden doken in het boek en gaven hun ongezouten mening. 

Lees meer

Kleur buiten de huidige HR-lijnen en join the #ZigZagHR-Movement

Lesley Arens en Lisbeth Claus, twee vrouwen met een heel verschillende achtergrond en carrière, gingen samen een internationaal project aan: het schrijven van een HR-managementboek en het opzetten van een #ZigZagHR-Ecosysteem. Beide auteurs geloven dat de nieuwe context van het werk en de werker in de 21ste eeuw vereist dat we de traditionele HR-aanpak loslaten.

Met hun boek en #ZigZagHR-Beweging willen de auteurs bedrijven, organisaties én HR een spiegel voorhouden, met als kernboodschap dat de klassieke HR niet meer volstaat en dat er een extra dimensie nodig is om te evolueren naar een ‘progressief HR’.

Lesley Arens: “We moeten nieuwe manieren van denken en doen in HR verkennen; dat is de essentiële boodschap van #ZigZagHR, maar dan wel zonder bruggen op te blazen. Tactisch en strategisch #ZigZaggen en veranderen, vernieuwen en voor- uitgaan is de boodschap. Ook al is het kader vandaag nog vaag, we kunnen nu al uitzoeken welke HR onze doelstellingen het best dient in de nieuwe context.”

Een nieuw ecosysteem

De auteurs reiken in hun boek #ZigZagHR-Model aan waarin ze verschillende inzichten rond medewerkers, loopbanen, competenties en HR-operations helder uiteenzetten. Ze helpen de lezer de theorie ook in de praktijk te brengen aan de hand van online toolkits.

Lisbeth Claus: “De werkgever is niet langer alleen een baas, maar dient ook een partner te zijn in de talentontwikkeling van een team van medewerkers. Een succes- vol werker is immers niet langer een individu met diepgaande kennis, ervaring en vaardigheden, maar iemand die zijn/haar competenties in teamverband kan waarmaken in een wendbare omgeving.”

Met hun visie en model hopen de auteurs een (internationaal) #ZigZagHR- Ecosysteem op te zetten: een dynamische en heterogene community van pro- gressieve HR-professionals én niet-HR-professionals, die over de grenzen van het eigen bedrijf heen innovatieve oplossingen bedenken en uitwisselen.

Lesley Arens: “We denken dat HR ook een stukje ‘chutzpah’ nodig heeft: wat arro- gantie, lef en onbeschaamdheid om de boot te kantelen.”

Have the courage to follow us and show others how to follow. Have the grinta to stand up and join in, and together we can shape the future of HR.

1-10 of 39

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2020 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies