De belastinggids: al 30 jaar uw onmisbare leidraad

10-05-2017

30 jaar geleden verscheen de eerste editie van de Belastinggids. De belastingaangifte telde toen 215 codes. De nieuwe aangifte in de personenbelasting telt dit jaar 885 codes, opnieuw 75 meer dan een jaar geleden. Dit is een absoluut record. De complexiteit van deze jaarlijks terugkerende opdracht wordt met andere woorden steeds groter en professionele hulp is voor velen onontbeerlijk. 

Daarom is er de Belastinggids 2017 van ERGO Insurance, samen met de handige aanvulling Fiscus op zak 2017 een onmisbare leidraad in het fiscale kluwen, niet voor niets al 3 decennia lang jouw betrouwbare en up-to-date handleiding.

Hulpmiddel bij het invullen van de belastingen

De Belastinggids bevat tips en weetjes om minder belastingen te betalen, degelijke informatie over fiscale spaarproducten, fiscaal interessante alternatieven en de nodige verwijzingen naar wetteksten. Met meer dan 800 bladzijden is dit standaardwerk een overzichtelijk en actueel hulpmiddel.

De gids maakt je wegwijs in alle nieuwe aanpassingen en codes. Deze hebben betrekking op zeer diverse thema’s:

  • aanvullende vergoedingen en de bedrijfstoeslag die gewezen werknemers ontvangen in het kader van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT- voorheen brugpensioen)
  • de fiscale steunmaatregelen aan de horeca waarbij de mogelijkheid wordt geboden om ‘belastingvrije’ overuren te presteren
  • dividenden die in de overgangsregeling van de liquidatieboni vallen en dividenden voortkomende uit de liquidatiereserves
  • nieuwe gewestelijke aanpassingen m.b.t. de ‘woonbonus
  • wijzigingen in de Brusselse woningfiscaliteit
  • de belastingvermindering voor de uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen inbraak en brand verdwijnt uit de aangifte
  • uitgaven die in aanmerking komen voor het Waals belastingkrediet voor ‘ Coup de Pouce’-leningen
  • een (tijdelijke) speculatiebelasting van 33% voor bepaalde effecten van particulieren

Verder in deze belastinggids vind je naar jaarlijkse gewoonte verwijzingen naar recente rechtspraak, voorafgaande beslissingen, parlementaire vragen en administratieve circulaires.

De Belastinggids is goed gestructureerd, helder toegelicht en behandelt stap voor stap elke rubriek uit de aangifte. Ze bevat een groot aantal concrete cijfervoorbeelden voor het optimaal invullen van de aangifte. Naast de gedrukte versie beschikt de Belastinggids ook over een digitale module. Met een code uit de Belastinggids krijg je toegang tot deze website. Je vindt er extra informatie terug zoals aanvullingen en actualisering.

Bestel meteen ook de Fiscus op zak

De Fiscus op zak bevat alle belangrijke actuele en sociale cijfers: in een handig pocketformaat - in één oogopslag raadpleegbaar.

Met de code uit de Fiscus op zak krijg je toegang tot de digitale zoekmodule bij het zakboekje. Hiermee kun je snel de nodige gegevens opzoeken.

 

De Belastinggids 2017 + Fiscus op zak 2017 is een investering die zich dubbel en dik terugverdient. Bestel beiden vandaag nog in één pakket voor €37,50 in plaats van €47.

Koop nu
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies