'Transitie' van Dirk Barrez

07-10-2016

Het is goed leven in de welvaartsstaten die vorige eeuw ontstonden. We kenden een sterke economische groei en ontwikkelden de nodige sociale intelligentie om de vruchten ervan te verdelen. Dat goede leven loopt echter stilaan tegen de eindigheid van onze aarde aan.

In Transitie stelt Dirk Barrez dat er een uitweg is, op voorwaarde dat we snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart voortbrengt. Die transitie wordt op tal van vlakken een fantastische en fascinerende uitdaging. Er wacht een boeiende tocht naar een stationaire economie waarbij de doorstroom van alle materialen en energievormen binnen een ecologisch duurzame schaal blijft.

Het is een boek voor iedereen die geeft om de toekomst en de opbouw van duurzame leefsystemen. Het komt erop aan zo snel als maar mogelijk en met alle beschikbare mensen en middelen een sociaalecologische en democratische economie uit de grond te stampen. Ze creëren welvaart en welzijn binnen de ecologische grenzen van onze planeet, voldoen aan de gerechtvaardigde aanspraken van alle mensen en geven burgers en samenlevingen greep op hun nieuwe duurzame economie.

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies