Ontluikende letteren 2 (paperback)

Jan Herman
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-131-5
Ontluikende letteren 2 (paperback) Jan Herman
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-131-5
€ 32,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

In Ontluikende Letteren II is Jan Herman opnieuw de gids voor een wandeling doorheen het Europese literaire landschap. Ditmaal loodst hij de lezer doorheen de literatuur van de moderne en de postmoderne tijd. In vier hoofdstukken van elk een halve eeuw vertelt hij het verhaal van de vele ‘ismen’ die zich volgens de wet van actie en reactie ontwikkelen: romantisme, realisme, symbolisme, expressionisme, dadaïsme, futurisme, surrealisme, modernisme en postmodernisme. Het literaire verhaal wordt ook dit keer teruggeplaatst in een historisch referentiekader, dat begint in 1789 met de Franse Revolutie en eindigt in 1989 met de val van de Berlijnse muur. Het veranderende wereldbeeld als gevolg van talloze economische, sociale, ideologische en filosofische omwentelingen vormt het cultuurhistorische referentiekader waarin het literaire verhaal van de ‘ismen’ zich afspeelt.

Dit boek richt zich tot al wie zijn leesplezier wil verhogen door kennis te maken met de historische, cultuurhistorische en literaire context waarin een literair werk tot stand kwam.

Eerder verscheen ook al Ontluikende letteren. Europese literatuur van Homerus tot Goethe, over de Europese literatuur van de 8ste eeuw voor Christus tot en met de 18de eeuw.

Over de auteur

Over de auteur

Jan Herman is hoogleraar Europese literatuur aan de KU Leuven.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan Herman
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-131-5
Cover typePaperback met flappen
Formaat170x240
Aantal pagina's504
Geplande publicatiedatum31 jan. 2019
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies