De ondernemende organisatie

Luc Vandingenen, Bart Derre, Jimme Keizer, Koen Smets, Mathieu Weggeman
Paperback
ISBN 978-94-6337-073-8
De ondernemende organisatie Luc Vandingenen, Bart Derre, Jimme Keizer, Koen Smets, Mathieu Weggeman
Paperback
ISBN 978-94-6337-073-8
€ 29,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

‘Disruptive innovation’ is een term die steeds vaker wordt gebruikt in managementmilieus. Het beschrijft hoe kleine opstartbedrijfjes er met weinig middelen toch in slagen de gevestigde waarden succesvol te beconcurreren. Hoewel disruptie altijd al heeft bestaan, zorgt de technologische vooruitgang voor een ongeziene snelheid waarmee start-ups ‘disrupteren’.

Om het hoofd boven water te houden in deze disruptieve tijden, dienen organisaties ‘entrepreneurial’ te zijn. In ‘entrepreneurial organizations’ wordt het individueel ondernemend gedrag van medewerkers gealigneerd met een ondernemende bedrijfscultuur. Organisaties zijn sociale levende systemen, waardoor de individuele medewerkers van cruciaal belang zijn. De hypothese dat betrokken medewerkers automatisch ondernemend gedrag vertonen, dient echter genuanceerd te worden. Bart Derre pleit er dan ook voor het individueel ondernemend gedrag als belangrijk autonoom concept in te voegen in de bedrijfsstrategie.

De ondernemende organisatie reikt ontwerpstrategieën aan die zowel het effectief individueel ondernemend gedrag van de medewerkers stimuleren als het ontwerpen van een ondernemende bedrijfscultuur ondersteunen. Het boek is bedoeld voor studenten, docenten en ondernemers.

Over de auteurs

Over de auteurs

Bart Derre doceert en onderzoekt ondernemerschap aan de vakgroep Commerciële Economie & Ondernemen van de HoGent. Daarnaast is hij al jaren zelf ondernemer en heeft hij een adviesbureau dat bedrijven helpt bij het ontwerpen van een “high performing entrepreneurial organization”.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bart Derre, Jimme Keizer, Koen Smets, Luc Vandingenen, Mathieu Weggeman
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-073-8
Gewicht1g
Cover typePaperback
Formaat170 x 240
Aantal pagina's120
Geplande publicatiedatum9 feb. 2018

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies