Van kwetsuur naar litteken

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs Met illustraties van Mark Borgions
Paperback
ISBN 978-94-6337-076-9
Van kwetsuur naar litteken Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs Met illustraties van Mark Borgions
Paperback
ISBN 978-94-6337-076-9
€ 29,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien. Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met slechts kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen. Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken. Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer constructieve ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Over de auteurs

Over de auteurs

Nicole Vliegen, Eileen Tang en Patrick Meurs zijn psychodynamisch kinderpsychotherapeuten binnen de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven en het facultaire praktijkcentrum PraxisP.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs
IllustratorMark Borgions
ISBN978-94-6337-076-9
Gewicht1g
Cover typePaperback
Formaat170 x 210
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum16 okt. 2017

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies