Vastgoed, gewikt en gewaardeerd

Marc De Ceuster, Bert De Vos
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-110-0
Vastgoed, gewikt en gewaardeerd Marc De Ceuster, Bert De Vos
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6337-110-0
€ 39,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

In dit boek nemen de auteurs je mee in de fascinerende wereld van het vastgoed. Een wereld waarin ieder product uniek is. Een wereld waarin locatie, financiële belangen en emotie allemaal hun rol spelen in de waardebepaling. Een wereld waarin koopmarkten, huurmarkten, kapitaalmarkten en constructiemarkten elkaar op subtiele wijze beïnvloeden.

Vertrekkende van het vierkwadrantenmodel en de nodige terminologische afbakeningen, identificeren de auteurs waardebepalende factoren. Het RICS Red Book en de International Valuation Standards (IVS) reiken principes aan om waardebepaling op een professionele leest te schoeien. Aangezien in elke waarderingsoefening de potentiële kasstromen, hun spreiding in de tijd en hun onzekerheid centraal staan, worden eerst een aantal concepten van financieel rekenen uitgediept. Traditionele en recentere waarderingsmethoden worden aangebracht met voorbeelden die relevant zijn voor de Vlaamse en de Nederlandse markt. Zowel de residentiële als de commerciële markt komen aan bod.

Vastgoed, gewikt en gewaardeerd heeft veel te bieden voor iedere student die in zijn opleiding met vastgoed geconfronteerd wordt. De pedagogische en compacte benadering van de auteurs maakt de materie bijzonder toegankelijk voor een ruim publiek. Ook taxateurs, financiers en vastgoedprofessionals die hun kennis willen aanscherpen, zullen in dit boek hun gading vinden. Het boek geeft toegang tot een elektronisch leerplatform waar aan de hand van videomateriaal en oefeningen ieder op eigen tempo – maar ongetwijfeld met passie – de taxatieleer onder de knie kan krijgen.

Over de auteurs

Over de auteurs

Marc De Ceuster is hoogleraar in de financiële economie aan de Universiteit Antwerpen. Aan Antwerp Management School is hij Academic Director voor o.a. de master Real Estate. Hij werd meermaals bekroond voor zijn pedagogische kwaliteiten. In de nasleep van de financiële crisis zetelde hij namens de Vlaamse Regering in de Raad van Bestuur van de KBC Groep.


Bert De Vos is program manager van de vastgoedopleidingen van Antwerp Management School.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Bert De Vos, Marc De Ceuster
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-110-0
Gewicht1g
Cover typePaperback met flappen
FormaatNee
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum15 feb. 2018

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies