Verdraaid! Baldwin Van Gorp
Paperback
ISBN 978-94-6337-097-4
€ 24,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

De nieuwsmedia krijgen vaak de schuld van wat er misgaat in de wereld. In Verdraaid! neemt hoogleraar journalistiek Baldwin Van Gorp het voor hen op. Hij wil weten hoe het precies zit met journalistieke objectiviteit, tabloidjournalistiek, paparazzi en de roddelpers. Hij oppert dat journalisten opnieuw gezien moeten worden als de helden van weleer, zonder dat ze hun eigen kwetsbaarheid uit het oog verliezen.

Hoe dat allemaal kan, staat te lezen in dit vlot geschreven, rijk gestoffeerde boek, uiteraard met oog voor de nodige nuances. Bovendien voorzien bekende en minder bekende journalisten de auteur van wederwoord. Het gaat daarbij onder meer over het ‘Watergate’-duo Carl Bernstein en Bob Woodward, winnaar van World Press Photo 2017 Burhan Özbilici, undercoverjournalist Günter Wallraff en buitenlandverslaggevers van de VRT, zoals Rudi Vranckx, Peter Verlinden en Jens Franssen.

Over de auteur

Over de auteur

Baldwin Van Gorp is als hoogleraar journalistiek verbonden aan het Instituut voor Mediastudies aan de KU Leuven. Na een journalistieke loopbaan promoveerde hij aan de Universiteit Antwerpen met een proefschrift over de framing van asielzoekers in de Belgische pers. Hij geniet nationaal en internationaal erkenning als framingexpert. Ter voorbereiding van dit boek verbleef hij aan de departementen journalistiek van de University of Texas at Austin in de VS en Stellenbosch University in Zuid-Afrika.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Baldwin Van Gorp
IllustratorNee
ISBN978-94-6337-097-4
Gewicht1g
Cover typePaperback
Formaat150 x 230
Aantal pagina's300
Geplande publicatiedatum8 mei 2018

 

Copyright © 2017 - Pelckmans Pro maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies